Vinobranie s burčiakom v Abelande

Prídite túto jesennú sobotu 16. októbra do Gazdovskej dedinky v Lozorne kde budeme znova spracovavať hrozno. Starodávnym ručným spôsobom v preši vylisujeme hroznovú šťavu teda mušt, ktorý môžete ochutnať a už je hotový aj burčiak.
Väčšie deti môžu vyrábať misky v hrnčiarskej dielni a menšie môžu moržovat turošinu, čiže odzrňovať kukuricu na ručnom moržovníku. Potom si môžte pozrieť a kŕmiť ovečky, stádo kôz, prasiatka, husi, kačky a kravy. Ak chcete kŕmiť zvieratá, zoberte si nakrájanú mrkvu a jablká. Ochutnáte u nás fazulovú polievku, bryndzové halušky, makušky, a bylinne limonády. Otvoríme o 10 a zatvoríme až o 18 hodine.

Prosíme šoférov o parkovanie pred zákazom pri priehrade s malou prechádzkou na Abeland.

Za združenie sa na vás tešia Abelovci.